Ендодонтия

Най- общо казано ендодонтията е тази част от стоматологията, която се занимава с лечение на пулпити и периодонтити.

Пулпитите представлява възпаление на нерва.Причините за него могат да са различни ,но най-често това е дълбокият кариес.Той стига до нерва на зъба и го инфектира.

https://hristozov-dent.com/wp-content/uploads/2020/01/rootcanal3.jpg

Лечението,в повечето случай, представлява отстраняване на нерва,разширяване и почистване на канала и запълване с подходящи материали.В някои случаи (при млади,некомпроментирани пациенти и др.) може да се направи опит да се запази зъба жив.

За да осигурим качествено лечение на нашите пациенти, ние не правим компромис с апаратурата.Разширяваме каналите по т.нар. метод на машинната обработка с ендомотор, което ни носи редица предимства.

Ендомоторът разполага с вграден апекслокатор (уред, който ни помага да разберем, каква е дължината на кореновия канал и да следи за правилната обработка на кореновия канал по време на работа). Благодарение на ендомоторите, ние можем да Ви предложим съвременно, модерно и по-качествено лечение,в сравнение с традиционната ръчна обработка на каналите.

Машинната обработка на кореновите канали има редица предимства. Някой от тях са следните:

  • По- бързо лечение, съответно по-голям комфорт за пациента
  • По-добро почистване на канала
  • Без преразширяване на канала във върховата част
  • Възможност за по-добра промивка на канала, респективно намаляване до минимум броя на микроорганизмите в канала и др.

След обработката на канала, следва запълване на канала. Ако има нужда,преди да запълним канала, се опитваме да повлияем на инфекцията и оздравителни процес чрез различни медикаменти.

След запълването на канала, за да се уверим, че сме направили перфектно лечение, прави рентгенова снимка. Ако всичко е наред, продължаваме с възстановяването на останалата част от зъба.

HristozovDent

Екип от специалисти, работещи за да получите най-доброто лечение.

Постижения
Social Networks

Посетете профилите ни в социалните мрежи. Последвайте ни за съвети и препоръки.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2022. Всички права запазени.